diğer

Format Atarken Karşılaşılan UEFI Boot Sorunu [Dell Laptop]

Erkan Keskin 0 dakika okuma süresi
Format Atarken Karşılaşılan UEFI Boot Sorunu [Dell Laptop]
Paylaş

Birçok kişi bu sorun ile karşılaşmıştır. Ben bir linux kullanıcısıyım. Zaten ubuntu yüklü olarak satın aldığım laptopa ubuntu kurarken çok basit bir şekilde kurulum adımlarını gerçekleştirmeme rağmen, az evvel yüklemiş olduğum işletim sistemini bilgisayar görmüyor. Boot mode değiştiriyorum, legacy moduna getiriyorum olmuyor. Youtube’da bir sürü video izledim ancak yine de yüklediğim işletim sistemini, bilgisayarımı yeniden başlatınca, flash diski çıkardıktan sonra görmüyor. Aslında birincil hard diski, yani sistemi yüklediğim diskimi görmüyor.

Çözümü dell’in sitesinden buldum. Yani biraz garip gelsede çözüm, sanırım bir mantık kurdum. Makale bitiminde kaynağın orjinalini paylaşacağım. Ancak türkçe kaynak olması açısından buraya aktarma gereği duydum.

BIOS UEFI moddayken kurulum diskini takıp, bilgisayarı açıp BIOS ayarlarına gidiyoruz. Add Boot Option ekliyoruz ve takılı olan kurulum diski üzerinden boot dosyasını seçiyoruz. UEFI modda flash disk içindeki işletim sisteminin tanıtmış olduk. Sonra kurulumu yapıyoruz ve flash diski çıkartıyoruz. Yeniden başlatıncada, yüklemeden evvel tanıtmış olduğumuz işletim sisteminin yerine kurduğumuz sistem geçmiş oldu. Dolayısı ile kurulumdan sonra yeniden başlattığımda sorunsuz bir şekilde yüklemiş olduğum işletim sistemini görmüş oldu.

Sizlerin başına da gelir boşuna youtube üzerinden video bakayım, stackoverflow benzeri bir yerden bulduğum ilk yeşillenmiş methodu uygulayayım diye çalışmayın. Boşa vakit kaybı yapmayın. Buyrun orjinal linkte paylaşayım.

https://www.dell.com/support/kbdoc/tr-tr/000141125/xps-13-9343-nas%C4%B1l-yap%C4%B1l%C4%B1r-uygulamal%C4%B1-ubuntu-developer-edition-14-04-on-birle%C5%9Fik-geni%C5%9Fletilebilir-%C3%BCretici-yaz%C4%B1l%C4%B1m%C4%B1-arabirimi-uefi-bios

Takip Et
En yeni içeriklerden ilk önce haberdar olmak için e-posta adresini kaydet!
Telegram
Telegram kanalımdaki topluluğa katılın!